joi, 14 martie 2013

Cum (se) râd moldovenii. Punkt nr. 51



Am făcut o scurtă prezentare a celui mai recent Punkt pentru Europa Liberă, iat-o:

Cum râd sau cum se râd moldovenii, aceasta este tema numărului 51 al revistei Punkt. Sorin Hadârcă, Virgil Pâslariuc, Vitalie Rusu, Petru Hadârcă, Lucian Mândruță, Gheorghe Urschi, Mitoș Micleușanu, Alexandru Plăcintă, Igor Cobîleanski sunt nume care apar cu texte și interviuri la temă. De această dată, Punkt-ul este ilustrat de Roman Tolici. În rubricile permanente găsiți texte și interviuri de Angela Brașoveanu, Moni Stănilă, Viorica Mija, Sergiu Prodan, Adriana Babeți, Gheorghe Erizanu ș.a.  Punkt-ul  include calendarul cubist Anshulesik pe 2013, cu imagini foto inspirate din Picasso , și premiile Oameni de colecție pentru 2012, acordate lui Andrei Eșanu, Anatol Ștefăneț, Vladimir Beșleagă, Gheorghe Vrabie, Semion Covalciuc, Aureliu Busuioc, Ion Ștefăniță și Marina Sturdza.

În Punkt  apare și o nouă rubrică: Aprozar, de proză scurtă, în acest număr puteți citi Tancuri pentru 9 mai de Alexei Vakulovski.

La sfârșit, vreau să-l citez pe Mitoș Micleușanu, care zice: „Bucurați-vă de viață acum, că dacă așteptați vremuri mai bune, de unde știti că n-o să pierdeți până atunci pofta de a vă bucura? Cam atât, cu drag și dor pentru planeta care orbitează în jurul inimii mele!”   

Următorul număr al revistei Punkt va avea ca temă Hardcore-ul și Glamour-ul din Moldova.     

Niciun comentariu: